canonflash

Hvorfor bruke blits ute?

Hvorfor bruke blits ute når det er så lyst? Det er mange som tenker dette, men en blits er ikke nødvendigvis bare for å få nok lys.

Jeg har her tatt tre bilder for å illustrere det jeg mener er hovedgrunnen til at man bør bruke blits ute når man tar bilder av enkeltpersoner eller grupper.

Bilde i motlys

Det man normalt gjør når man skal ta bilde av noen er at man ber personen om å stille seg mot sola for å få godt med lys. Her sar man fort også hovedproblemet med denne vinkelen. «Mysing».
Et portrett eller gruppebilde med folk som myser er ikke optimalt, i tillegg vil du etterhvert få mange rennende øyne da det er slitsomt å stå mot sola. Det er også dårlig separering mellom personen og bakgrunnen da alt i bildet får det samme lyset fra omgivelsene.

blits (1)

Bilde med baklys uten blits

I dette bildet ser du en tydeligere separasjon fra bakgrunnen fordi personen har en «glødende ring» fra sola rundt hodet. Men… vi kan alle være enige om at dette er et flatt og kjedelig bilde.
Selvom vi nå er kvitt mysingen så er det ikke så mye annet å rope hurra for.

blits (2)

Bilde med baklys med blits

Nå begynner vi å snakke! Med sola i ryggen og en blits på kameraet kan man nå kontrollere bakgrunnen og personen i bildet hver for seg. Mysingen er borte, man får separert person og bakgrunn fra hverandre med den «glødende ringen» fra sola. I tillegg lyser man opp personen i bildet med en blits. Resultatet er et mye bedre balansert og profesjonelt bilde.
Legg også merke til at blitsen sørger for å gi mer liv i øynene til personen.

blits (3)

 

Hvorfor bruke blits ute?

Dette er en enkel teknikk som alle kan benytte når man tar bilder. Så lenge man har en lyskilde(blits) på kameraet sitt kan man bruke denne teknikken og man vil fort oppdage at man får mye bedre bilder av selv de enkleste ting.

Det finnes mange andre grunne til å bruke blits utse, men dette er en av de viktigste. Flere tips om dette kommer senere.

Vi bruker alltid blits ute på våre bryllupsoppdrag.

 

 

Så bra at du vil vite mer om filmtjenestene!


For enkelhetens skyld trenger jeg bare navn, telefon og epost av deg,
de andre detaljene kan vi ta senere!


Hva heter du?

Hva er din e-postadresse?

Hva er ditt telefonnr?

Kryss av de tjenesten du er mest interessert i:
 Film Foto Web Bryllup


meg
Kristoffer Solum
Om du foretrekker å ringe så er telefonnummeret: (0047) 419 26 319.
×